Diabetes typ 1

kramp i vader

2016-04-21 09:07 #0 av: trött själ

Ett bra tag nu har jag haft brännande och skärande smärta i fötterna, främst kvällar, nätter o på morgonen. När jag går kan jag bara gå ca 50-70 meter sen måste jag sätta mig för att det krampar i båda vaderna och gör även ont på framsidan av smalbenet. Det går över när jag sitter o vilar o kommer tillbaka när jag går igen. Detta är oberoende av skor, har provat flera olika. Har ni någon teori om vad det kan vara, utifrån er kunskap o erfarenhet. Jag står inte ut. Tack o lov att jag ska till dia läkaren om en vecka.

Anmäl
2016-04-21 09:30 #1 av: Maria

Kan du ha fått "fönstertittarsjuka" tro?

https://www.skane.se/sv/Webbplatser/Skanes-universitetssjukhus/Organisation-A-O/Karlkliniken/For-patient/Sjukdomar/Fonstertittarsjuka/

/Maria

 

Anmäl
2016-04-21 12:55 #2 av: trött själ

Tanken på det har slagit mig.

Anmäl
2016-05-28 19:27 #3 av: Zepp

Testa magnesium!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-07-11 21:06 #4 av: [helga21]

Testa kalium och kola vilket värde du har!

Anmäl
2016-07-11 22:17 #5 av: Record

Vad för medicin har du för din diabetes?

Anmäl
2016-08-03 15:04 #6 av: Dagsjötorp

Jag skulle prata med läkaren och fråga om du kan ha B12brist eller prova få i dig magnesium! Jag tror men har ej frågat om det att vi diabetiker har svårare att ta upp den näring vi stoppar i oss pga att vi inte har tillräckligt med insulin för att öppna upp cellerna så de får den näring de behöver! Så man får vara noga att kanske ta tillskott på vissa vitaminer och mineraler! Magnesium brist ger ofta kramper i musklerna och sendrag det är mycket magnesium i torkade aprikoser! B12brist orsakar bla muskelvärk har jag för mig! Hoppas du blir bättre! 😊

Anmäl
2016-09-01 09:20 #7 av: anmaelg

Jag är typ 1 diabetiker sen 25 år tillbaka. För ungefär 8 år sedan började det med stickningar i fötterna och kramper i vaderna - de svällde, blev stenhårda och kändes som en skurtrasa vreds åt olika håll med musklerna.

Jag sa till min sjuksköterska och doktor om detta, fick magnesium vilket jag åt i 3 år - gjorde absolut ingenting. Blev värre, jag kunde inte springa längre, fick kramper av trappor och gick jag längre vandringar som jag gjorde ibland blev jag sängliggande i dagar då jag inte kunde stödja på benen av krampen.

Sa till igen, tog ett tag tills jag kom till en specialist. Prover togs. Gjorde ett ansträngningsprov där jag gick i trappor och på plan yta medan en nål med en avläsare satt i vaderna och läste av trycket. Fick diagnosen kompartmentsyndrom på grund av nervskador (hade mycket högt blodsocker i sena tonåren som tros vara en påskyndande effekt). 

I vissa fall kan du opereras där muskeln frias från banden runt den - så den fritt kan expandera vid ansträngning, att det är trångt påverkar främst att jag får kramper. Jag kan dock inte få denna operation då jag är i riskzonen för dålig sårläkning på grund av många år som diabetiker. 

Mitt råd till dig är att ligg på, acceptera inte magnesium om det inte hjälper dig utan försök få tid till någon som kan neuropatiskador och fötter/ben hos diabetiker.
Jag önskar dig lycka till och att du får slippa smärtan. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.