Annons:
Etiketterdiabetestyp-1
Läst 768 ggr
DarkVampireWolf
2019-12-20, 13:47

Lågt blodsocker!

Hej! Jag har relativt ofta på sistone fått symtom av lågt blodsocker. Ofta efter att jag inte ätit på 4-5 timmar. Inte alltid, men oftast när jag kanske haft bråttom och bara slängt i mig något. Jag blir då yr, förvirrad, darrig, trött, börjar svettas och lite illamående, men inte så jag spyr. Kan också vara när jag ansträngt mig. Idag t ex när jag handlade mat och bar alla matkassar till min cykel. Jag blir svag och darrig. Har inte fått diabetesdiagnos, men vad jag läst pp 1177 så är detta något man bör kolla upp. Har ni liknande symtom och har ni kollat upp det? I så fall, vad var svaret ni fick? Tacksam för svar 😊

Annons:
IsabellsHamsterhem
2019-12-20, 14:46
#1

Följer då jag har liknande symtom men kan inte äta förens på kvällen p.g av medicin som helt tar bort aptiten.
Haft det sådär länge men blivit värre med medicinering som gör att jag äter väldigt sent.
Har inte diabetesdiagnos.

Rescue --> https://isabellshamsterhem.weebly.com/

Guldhamster, Campbell Dvärghamster, Vintervit Dvärghamster och Roborovski Dvärghamster uppfödning --> https://luvaxhamstery.weebly.com/

Zepp
2020-01-14, 22:23
#2

Om man säger som så.. diabetes typ 2 innebär att man har högt blodsocker!

Iallafall, bege dig snarast till närmaste vårdcentcentral.. fasta minst 12 timmarm helst 24 timmar, sov minst 12 timmar, stressa inte, bär inga kassar eller något annat. Och så begär du att de tar Fastesocker, HBA1c och C-peptid!

Altså jag säger det igen.. typ 2 innebär lågt blodsocker. Man kan även ha typ 1 vilket innebär att man har högt blodsocker men inte kan tillgodogöra sig det.

Hur so  helst, boka ett besök å din vårdcentral och beskriv dina symptom där.. kräv iallafall att de tar FS och HBA1c, samt Thyreosprover.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Sindri
2020-01-29, 16:29
#3

Läs mitt svar i den här tråden;
https://diabetes.ifokus.se/discussions/5e319fc68e0e74538100e24a-lagt-blodsocker-efter-mat?discussions-1

Innan jag la om min kost så var jag tvungen att äta var 3 timme för att inte få för lågt blodsocker, nu äter jag en eller två gånger om dagen. Kan äta "frukost" först på kvällen utan att få några som helst symptom.

Upp till toppen
Annons: