För många persikor. Hur ska jag kunna ha glädje av dem senare?
Jag har lite för mycket persikor just nu och kan varken göra sylt eller saft, för då behövs det socker, åtminstone behövdes det när jag syltade och saftade förr.
Kan någon här ge mig något tips?
Värd på Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973
https://www.inspiredhousewife.com/homemade-peach-ice-cream/
Frysa dem och använda som glass dessert? ☺️
Inlägget är borttaget

Min mamma gör sockerfri sylt och saft, hon byter ut sockret mot sockerfritt sötningsmedel. Hon har inte testat med just persikor men med andra frukter och bär. Om jag har förstått rätt blir dock inte hållbarheten samma utan socker så hon fryser in det som görs sockerfritt.
//Jessie
- Redigerat 2021-09-12, 15:45 av Scorpio97
Tack för trevliga svar. Nu har jag mosat några av dem och fryst in. Det ska bli intressant att smaka resultatet. Jag får väl prova mig fram.
Värd på Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Om du använder Atamon så får du sylt med bra hållbarhet.
Ett gott skratt förlänger livet
#5 Utan socker?
Med Atamon och socker kan jag låta sylt och saft stå i rumstemperatur i många år, men om jag inte får använda socker trodde jag att det var kört för min del med syltande och saftande.
Så bra om det fungerar. Hur mycket Atamon ska jag då använda. På flaskan står ju bara hur mycket om man använde si eller så mycket socker och inget om att socker inte är nödvändigt.
Värd på Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Jag är inte så säkre då jag är rätt ny på att göra sylt men min mamma gör sockerfri sylt men det borde väll typ vara lika annars kan du byta ut socket mot sötningsmedel om det är lättare beräkna 🤔
Ett gott skratt förlänger livet

Har ingen erfarenhet av just persikor men äppelmos kokar jag ihop helt utan socker och absolut inget sötningsmedel då jag inte använder sådana produkter. Fryser sedan och tycker att det fungerar bra. Men kan tänka mig att med persikor - som i sig själva är mera saftiga - kan det bli betydligt lösare i konsistensen…