Annons:
Etikettertyp-1barn
Läst 58 ggr
Pyttelite
2021-11-06, 20:58

Fortsatt ökning av barndiabetes – nytt vaccin ska hjälpa

Barndiabetes stegrar men forskningen är på framfart med ett nytt vaccin som via lymfkörteln kan rädda insulinproduktionen. Linköpingsforskaren Johnny Ludvigsson är en av studiens upphovspersoner.

– Det går inte ut på att bota men att åtminstone behålla insulinproduktionen som finns kvar när barnet insjuknar, beskriver han.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/barndiabetes-okar-nytt-vaccin


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Barndiabetes stegrar men forskningen är på framfart med ett nytt vaccin som via lymfkörteln kan rädda insulinproduktionen. Linköpingsforskaren Johnny Ludvigsson är en av studiens upphovspersoner. – Det går inte ut på att bota men att åtminstone behålla insulinproduktionen som finns kvar när barnet insjuknar, beskriver han.
Annons:
Tarotstollan
2021-11-06, 21:50
#1

Intressant!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Vixxen
2021-11-07, 02:33
#2

Hoppas det fungerar!

Pyttelite
2021-11-12, 19:37
#3

Hittills i år har 42 barn och ungdomar diagnostiserats med diabetes i Västmanland, en stor ökning jämfört med tidigare år då siffran brukar ligga runt 25 nya diabetiker.

Läs mer här:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/rekordmanga-nya-barndiabetiker-i-vastmanland-ovanligt-manga-for-var-mottagning


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Hittills i år har 42 barn och ungdomar diagnostiserats med diabetes i Västmanland, en stor ökning jämfört med tidigare år då siffran brukar ligga runt 25 nya diabetiker. – Hittills har det kommit 42 nya barn i hela Västmanland med diabetes typ 1. Det är ovanligt många för vår mottagning, säger Lisa Torstensson,barndiabetessjuksköterska på Region Västmanland.
Upp till toppen
Annons: