Annons:
Etikettforskning
Läst 1832 ggr
Karin20
2009-10-11, 14:53

En pigg och glad insulincell ska vara sur!

diabetesportalen skriver man att det ofta inte ligger  en egentlig insulinbrist bakom typ 2 diabetes utan en oförmåga hos betacellerna att utsöndra tillräcklig mängd insulin.

Man har hittat ett protein ClC3, ett protein som transporterar klorid och kollat på möss. Knockout-möss kallar man möss som saknar detta protein och man har jämför med möss om har detta protein.

Kapaciteten att utsöndra insulin är reducerad med 67 procent hos knockout-mössen jämfört med kontrollmössen. ClC3-proteinet reglerar surhetsgraden inne i insulinkornen och ett lågt pH där är en förutsättning för att insulin ska bildas och utsöndras.

Att det är just mekanismen bakom själva utsöndringen som fallerar visar det faktum att knockout-mössen i stort har lika många, lika stora och lika insulinfyllda betaceller.
När insulinfrisättningen hos mössen stimulerades med socker svarade kontrollmössen normalt med ökad utsöndring men inte knockoutmössen.

Det här är ju superintressant för oss som äter LCHF, som ju är en kost med syra och inte basisk, som kost med kolhydrater är. Har detta något att göra med att vi blir symptomfria med LCHF?

//Karin

Annons:
Mala09
2009-10-11, 17:06
#1

Och kaffe är syra och reduserar risken tror jag? Pgav det här möjligens.Intressant.

nettisgansmoe
2009-10-11, 18:40
#2

Det ska bli spännande att följa!

Upp till toppen
Annons: