
Gott slut och Gott nytt år allihopa!
I kväll står följande på menyn
Förrätt Hummer med aioli
Varmrätt Helstekt oxfilé med bl a cauliflowerpurée (blomkålsmos om man vill ha det enkelt) och vitlökscremé. (Skala en hel vitlök och koka klyftorna mjuka i grädde, mixa ihop till en cremé, salta och peppra efter smak). Potatisklyftor till de otrogna
Efterrätt Airams tantchokladtårta. Recept finns här och den ska jag gå och göra nu.
Vid tolvslaget Sikrom och sikaforsröra. (Finskär rökt renstek eller hamburgerkött fint. Vispa grädde och blanda med lika mängd CF. Blanda med renköttet och 1 msk nyriven pepparrot). Servera på pumpernickel eller direkt på sked, först sikaforsröran och toppa med rommen.
//Karin
Gott Nytt År själv.
Min NyårsMeny.
Kallr lax, kräftstjärtar avokado, sås av creme fraice, med dill
Lammfile, blomkålsmos, potatis till de som ville.
Kesomalta med clemetinklyftor o passionsfrukt.
Dryck: vitt vin
Till kaffet: 2 kokostoppar ala Monique. Mandelmusslor med grädde till de andra.
All var mycket gott, en trevlig nyår.