Annons:
Etikettallmänt
Läst 6122 ggr
Karin20
2009-12-31, 12:37

Food Inc.

Den 29 januari kommer en av årets viktigaste film att ha premiär. Den handlar om vår mat, mest om USA, men den måste bli en väckarklocka även för oss. Se den!

Trailer här.

I USA kommer var tredje person född efter 2000 att få diabetes, i vissa minoritetsgrupper varannan! Man frågar en grupp barn om de känner någon med diabetes och så gott som alla räcker upp handen.

Jag har trott att maten är bra i USA, stora köttbitar som grillas, men när man har sett den här filmen, blir man bara så rädd!

Det är i princip endast fyra företag som äger all matindustri i hela USA. I allt finns majs på ett eller annat sätt. Korna matas med majs, kycklingarna matas med majs, den här grisskandalen hos oss före jul är en droppe i havet hur djuren behandlas i denna matindustri.

Eftersom konsumenten gillar och efterfrågar kycklingbröst skapar man kycklingar med större bröst och dessutom ska de växa snabbare. Då tjänar man ju mer pengar. Kycklingarna packas ihop i stora anläggningar där de får gå i sitt eget träck och inte se dagsljus över huvud taget. De växer så fort att deras ben inte hänger med och de kan alltså inte ens stå till slut.

Biffkorna från cowboystiden som drevs på bete är ett hollywoodminne blott. Idag är det också en industri där korna är utplacerade i rätt små fyrkantiga hägn med flera kor utan grönska, det såg bara brunt ut. Lite svårförklarligt, måste ses.

FDA, dvs ungefär livsmedelsverket, har inte något att säga till om längre. Man har överlåtit till industrin att sanera sig själva. EHC-1 sprids snabbt och flera dödsfall har rapporterats och det finns inga riktiga spårmöligheter längre.

Grönsakerna är genmodifierade. Tomaterna t ex är dubbelt så stora som tidigare, men ingenting behöver märkas om genmodifieringen.

Man visar en familj som i princip verkar uppfödd på McDonalds, mannen har diabetes. Men det är billigare och enklare att äta som de gör än att köpa nyttig mat i affären.

Hör! En gång till! Det är billigare att äta McDonalds mat än att handla grönsaker!

Med den sjukvård som finns i USA måste de själva också stå för mannens medicinering och det kostar stora pengar, kvinnan verkar därför jobba "dygnet runt".

Se filmen och hjälp till att det inte går så här långt i Sverige!

//Karin

Annons:
papa-bear
2010-01-01, 19:09
#1

skillnaderna mellan dem och oss, minskar de eller ökar de? som med allt annat i denna vinstdrivande värld kommer vi väl att förr eller senare att hamna där de är.

Karin20
2010-01-02, 15:27
#2

Hoppas inte. Än så länge har vi inte de majs- och sojabönsfält som regeringen subventionerar där, vi har istället andra odlingar, som raps och vete. Men de går inte att använda till allt. I filmen finns det majs i princip i allting t o m cocacola.

Inte heller lika mycket GMO, dvs genmanipulerad mat, men ..?

Och jag hoppas att vi är beredda att betala för bättre mat och har bättre råd.

//Karin

Karin20
2010-01-30, 12:46
#3

Lite recensioner efter premiären

SvD

DN och Fredrik Strage

Aftonbladet

Expressen

Sen kan man också läsa här hos Bo Zachrisson och hans blogg Toxiska Epistlar

Och här hos Kostdoktorn, som nog var först med information om den här fantastiska filmen

Se den

//Karin

Karin20
2010-02-28, 18:17
#4

Någon som sett den än?

Den borde väl komma på TV snart

//Karin

nr-9
2010-03-01, 00:32
#5

Den var hemsk!

Jag är iofs überkänslig och läser vare sig tidningar eller ser på tv-nyheter frivilligt.. (Filmen var inte hemsk, utan innehållet). Tror på riktigt jag kommer drömma mardrömmar inatt. Att världen är så ond?

Kommer nog inte ens låna McDonalds toalett efter det här.

Upp till toppen
Annons: