Annons:
Etikettkost
Läst 2935 ggr
Tofu
2010-06-01, 11:54

Fullkorn som skyddar.

Hörde i dag-radion..fullkorn,frukt och protein från nötter. skyddar mot diabetes?Kornet innehåller allt nyttigt och siktat vitt mjöl gör oss sjuka-feta.Skippa franskan och tugga fiberknäcke till allt du äter.Lite vin och kaffe har en skyddande effekt.Måttligt med mejerivaror bäst.

Måttligt med mättat fett och bort men transfetter fr maten.Bäst med fiskkött,kyckling och ytterst lite rött kött och charkuterier.

Vegetabiliskt fett-oljor bättre än "hårt" fett från djur.

Annons:
papa-bear
2010-06-01, 18:29
#1

i stort sett alla fel på det inslaget. fullkorn=stärkelse, frukt är fullt av socker, protein i nötter, hur mycket är det? nötter äts för fettets skull, har jag hört. skippa både franskan och knäcket. vin och kaffe är väl inget att oroa sig för, det är tillbehören som är boven. ost och riktigt smör är fritt att äta, nästan.

mättat fett i maten är ingen fara, men däremot transfetterna. allt kött med +15 i fetthalt är bra, utom charkuterier typ processad korv och skinka som innehåller för mycket tillsatser för att hålla ihop varan, när det bara behövs lite fett.

vegetabiliskt fett är inte bra, hårt fett från djur, om de menar randen på en kotlett är ofarligt.

vad blev det, 1 eller 2 rätt av alla påståenden i inslaget, ungefär som väntat.

Tofu
2010-06-01, 19:08
#2

Har man redan Diabetes, gäller det nog se upp med kolhydrater.Citerade bara det radion framförde som skyddande.

I dag har många människor inflammerad Bukspottskörtel..ett förstadium till Diabetes.Man skyller på felaktiga kolhydrater som vitt bröd,för mycket ris, potatis och spaghetti,pomfritt och läskedrycker.

Människorna av i dag, anstränger sej inte tillräckligt och gör inte av med den näring de intar.Där finns de flesta felen.

Fett och kött ger mättnad utan att fresta på Bukspottskörteln men vår hjärna nvänder socker då den arbetar.Därför behövs lite kolhydrater i kosten.Välj bär' dessa är inte så kolhydratrika men kryllar av vitaminer.

Zepp
2010-06-01, 21:38
#3

Kroppen kan göra allt glukos den behöver via glukoneogenes, och på en ketogen diet så kan så mycket som 70% av hjärnans energibehov täckas av ketonkroppar.. som tillverkas i levern utav fett.. dessutom.. när triglycerider bryts ner till fria fettsyror så kan glyceroldelen omvandlas till glukos!

En frisk lever kan tillverka mellan 200 - 250 gram glukos per dag av aminosyror och glycerol och när ketonkroppar utgör större delar av hjärnans energibehov så behövs inte lika mycket glukos!

Kroppen har mekanismer för att överleva.. tänk vad snopet det hade varit i Afrika på stäppen om det inte hade funnits någon söt frukt i närheten när blodsockret droppade!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Upp till toppen
Annons: