Annons:
Etiketta-bokrecensioner
Läst 6472 ggr
Karin20
2010-06-23, 01:29

Säg Nej tack till Diabetes!

Lars-Erik Litsfeldt, mannen som myntade begreppet fettskrämd, har kommit med en ny bok. Diabetes? Nej Tack!

Sen jag fick boken i min hand har jag sträckläst den, flera kapitel om och om igen. Och det kan man göra!

Lars-Erik skriver lättläst och medryckande och dessutom känns det som om han pratar direkt till mig så att jag förstår.  Alla frågor man har och har funderat kring får sina svar.  Han förklarar varför en diabetiker inte ska äta kolhydrater och att fett inte är farligt, hur insulinet fungerar och varför.

Intressanta delar är också en berättelse om en norsk kvinna som får typ1, men genom att undvika kolhydrater redan tidigt kan slippa insulinsprutor. Att vi som fått typ 2 kan bli "nollor" är ju ganska klart när vi inte äter produkter/mat som höjer bs-värdet.

Han beskriver också kampen mot väderkvarnarna! Att försöka få svar från dietister, som istället för att svara på hans frågor, använder sig av härskartekniker för att slippa konfronteras. Och att de som utformar våra kostråd egentligen till mångt och mycket är betalda antingen av livsmedelsindustrin eller av läkemedelsindustrin!

Man undrar….

Erik Edlund från Matfrisk har också skrivit en recension av denna bok här på sajten ur en mer vetenskaplig vinkel. Läs också hans inlägg här.

När teoridelen är "över" kommer en receptdel med smarriga recept. Vid recepten finns också en knapp med fördelning av fett, kolhydrater och protein, så man slipper fundera. Hans fisksoppa verkar kanongod, men jag utelämnar nog morötterna och dessutom låter jag nog tomaterna vara här och där. Men det jag absolut ska pröva redan på midsommar är den härliga smörsåsen. Jag är nog ännu lite striktare i min mathållning (om det går).

Boken avslutas med en mycket användbar kolhydrattabell uppdelad på olika livsmedel.

Läs den och se till att få den! I början säger Lars-Erik att om du har denna bok i din hand är det förmodligen för att du fått den, någon som vill dig väl har gett den till dig, men om du inte får den, så tycker jag att du ska köpa den alldeles själv. Du (och jag) blir mycket klokare, faktiskt.

//Karin

Annons:
EmmyVanman
2010-07-24, 08:50
#1

Hej!

Att äta ett begränsat intag av kolhydrater har jag lärt mig att man kan klara sig på en liten mängd insulin (i mitt fall inget) och samtidigt ha ett stabilt BS. Förstår inte att man inte fick lära sig  detta från första början.

Jag har haft diabetes typ 1 i fem 5,5 års tid och klarar mig utan insulin med hjälp av ett medvetet matval.

kitabu
2010-08-13, 22:38
#2

#1 Hur eller vad äter du. Mycket spännande.

Helena Hesselmark

fd diabtiker typ 2

numera diabeetiker typ 0

Upp till toppen
Annons: