Annons:
Etikettforskning
Läst 2655 ggr
Karin20
2011-09-19, 13:29

Staten bör finansiera oberoende studier!

http://ssdf.nu/press/pressrelease.php?id=1411

Dios, Diabetesorganisationen i Sverige har gått ut med pressrelase efter bl a Vetenskapens Värld häromdagen. Där man konstaterar följande.

"Bristen på vetenskaplighet belystes på ett intressant sätt i Vetenskapens värld, SVT, 12/9, som handlade om mat med mindre kolhydrater och mer fett, LCHF, vid diabetes. Där framkom hur lite pengar staten satsar på långsiktiga matstudier samt det ointresse vissa forskare visar att forska på andra kostmodeller än dem som de själva förespråkar. "

"Granska och jämför GI, LCHF, mindre strikt lågkolhydratkost, medelhavskost, traditionell tallriksmodell med mera, för goda och säkra resultat. Detta krav framförde Storstockholms Diabetesförening (medlem i DiOS) redan 2008" http://ssdf.nu/press/pressrelease.php?id=469

Det kanske kan börja hända grejer…. Många bäckar små…

Tack Kitabu för ditt engagemang! Utan dig hade förmodligen inte detta program blivit av.

Tack även till Monique förstås, du var också bra, men det är oerhört svårt att övertala oss som fått en diagnos att inte göra som doktorn säger. Att våga är ett stort kliv ut i rymden, som att hoppa fallskärm. Det är mycket lättare att stå kvar och lyda minsta motståndets lag. Hoppas mycket på ditt nästa program.

//Karin

Annons:
Upp till toppen
Annons: