Annons:
Etiketta-forskning
Läst 11268 ggr
Karin20
2012-09-27, 15:26

Flytta fett! Dagens stora nyhet

Forskare på KI har hittat ett nytt sätt att behandla diabetes. Man tror mycket på detta.

Metoden går ut att blockera signaleringen av proteinet VEGF-B, vilket förhindrar att fett lagras på "fel" platser i kroppen så som muskler och hjärta. I stället transporteras fettet till mindre skadliga platser - och som en följd klarar cellerna åter av att reagera på insulin. I försök på möss och råttor har forskarna nu lyckats bota eller förhindra uppkomst av typ 2-diabetes.

Jag förstår ingenting, men andra kanske fattar bättre än jag. I min värld är det dessutom kolhydraterna som förorsakar blodsockerförändringar, inte fett.

Vill du läsa mera finns länk till Karolinskas pressmedelande här

Inslag i Rapport här (kommer direkt efter rubrikerna)

och i DN här

Allt handlar fortfarande om musförsök. Pressreleasen från KI förklarar bäst, de andra verkar vara lite som jag, läst men inte förstått.

Sä här skriver man också; "Insulinresistens hänger samman med att kroppen har lagrat fett på "fel" platser i kroppen, som i muskler, kärl och hjärta, men riktigt hur detta sammanhang ser ut är inte klarlagt." Och som jag ser det, är det väl väldigt viktigt att förstå detta för att kunna förebygga. Det här känns annars som om man försöker åtgärda något som redan har hänt, men all forskning är bra, tycker jag.

//Karin

Annons:
JereMina
2012-10-09, 00:26
#1

Jag hörde det och det låter helt otrolig bra om dem kan göra det-

Anterrabae
2012-11-06, 16:15
#2

jag tror att det hänger ihop såhär.

Kolhydraterna, de raffinerade orsakar inflammationer och liksom luckrar upp kärlväggar och orsakar skador. Normalt så lagas detta av Kväveoxid som produceras i kärlväggen, tillsammans med kolesterol.

När inte kroppen hinner med i sina reparationen fastnar fetter och annat i kärl och på andra ställen och ger plack och beläggningar. Detta i sin tur förhindrar att organet/kärlen kan göra sitt jobb som det ska.

Genom att flytta fettet som till följd av skador från kolhydratsätande bla så avhjälper man den direkt synliga effekten vid diabetes. Insulinresistensen till följd av fett på fel ställe. Man kommer dock inte åt grunden. Dvs inflammationer till följd av för mycket socker, mediciner, läckande tarmar och östrogenobalnser (alla dessa är orsaker till åderförkalkning, inflammation och sånt som förvärrar diabetes.) Men man lindrar ett symptom.

Genom att lägga ner konsumtion av inflammatorisk mat, balansera sina hormoner. Allt påverkar då insulin är ett hormon. Och äta så mycket levande rå mat man kan med, så ger man sig själv bästa möjligheten att hantera sin diabetes, kanske förhindra den, eller till och med bli av med den.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Upp till toppen
Annons: