Semla för diabetiker och andra - recept
1st semla 4-5 gram kolhydrater (beroende på mandeln)
Ingredienser 4 st semlor:
4 ägg
2 msk sötning Bakery+ (erytritol o stevia)
50 g smält osaltat smör
1dl grädde
4 msk fiberhusk
0,5 dl kokosnötsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
Mandelmassan:
1, 5 dl skållad skalad mald mandel
1 msk Bakery+
1-2 msk grädde
2 dl vispad grädde
Gör så här:
Smält smöret. Vispa äggen fluffigt i några minuter. Blanda ner smör och grädden och blanda väl.
Blanda alla torra ingredienser och blanda ner det väl i smeten.
Låt stå och svälla i minst 5 min.
Rulla försiktigt fina bollar 4 st stora bollar eller 6-8 mindre. Är det kladdigt använd blöta händer.
Lägg bollarna på bakplåtspapper och grädda ca 25-30 minuter i 175 grader, känn på bullen så den är fast som en bulle ska vara.
Gör du 6-8 st räcker det med ca 15 min.
Mandelmassan:
1,5 dl skållad mald mandel hälles i matberedare ta i sötningen och låt detta gå i några minuter i beredaren, häll sedan i ca 2 msk grädde till önskad konsistens.
Dela av toppen och gröp ur lite ur bullen och blanda ”urgröpet” väl med mandelmassan, ta eventuellt ytterligare lite vispgrädde i.
Fördela mandelmassan i groparna och lägg på en redig klick vispad grädde och sedan lägg locket på. Pudra över lite bakery+.
Är du avsötad kan du halvera sötningen.
Omvandlingstabell för div sötningar
Mariann, medarb Diabetes iFokus Blogg Marianns LCHF Författare: Kakor och desserter med LCHF och Baka med LCHF och Baka matbröd med LCHF

Låter gott,ska testa
//Karin