Barn med diabetes

Kan min fyra åring ha diabetes?

2010-10-05 17:28 #0 av: igorflickan

Hej jag är helt ny på detta forum och vet ej jätte mycket om diabetes.

En av mina fyra åriga pojkar har de senaste veckorna varit väldigt törstig och druckit mycket. flera muggar efter varann och antagligen mer om man inte hindrar honom. Beräknar det till mellaN 1,5-2l per dygn minst. Han har även kissat mycket. På dagis har han fri tillgång till vatten och egen mugg, tror att han hinkar där med. Jag var med honom på vårdcentralen idag och det fanns inget socker eller annat i urinen och blodsockret låg på typ 5,8 eller nåt sånt. De ska ta nåt mer prov men trodde inte på diabetes.

Vad tror ni ? Jag är otroligt orolig och känner mig inte riktigt övertygad. Kan det vara så att han håller på att utveckla diabetes typ 1, jag vet ju att det ska gå rätt fort för småbarn men ändå undrar jag om jag kan vara säker på att det inte är något sånt ?

 

Snälla ge mig era synpunkter och råd

 

 

Orolig mamma

 

Anmäl
2010-10-06 21:30 #1 av: Karin20

Hej

Det kan vara något tillfälligt, men det är naturligtvis bra att du håller kollen och att man på BVC också kollar oftare än vanligt. Om man häller i sig så mycket vatten när man år så liten, måste man ju naturligtvis också kissa mycket.

Men fortsätt med koll.

//Karin

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.