Diabetes typ 2

Vad är diabetes?

2012-09-14 16:50 #0 av: [per50]

Jag har haft diabetes i några dagar och jag skulle veta mera om diabetes.

Vad för jag äta och inte äta, så all info är intressanta.

Per Nilsson sajtvärd på öl och medarbetare på Epilepsi

 

Anmäl
2012-09-17 21:07 #1 av: Zepp

"Diabetes – ät dig till normalt blodsocker"

http://www.kostdoktorn.se/diabetes/

http://kolhydrater.ifokus.se/

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2012-09-22 12:19 #2 av: papa-bear

låg eller ingen förmåga att bryta ner sockret i blodet. det är svaret på rubriken. sedan tror jag inte att du har haft diabetes i några dagar, däremot att du fick diagnosen för några dagar sedan. själv fick jag diagnosen sjunde juli 2005, men jag vet att jag gick och hade symptom som gjorde att jag tänkte gå mycket tidigare för att få det bekräftat tidigare än så, ett par år till och med.

Anmäl
2012-09-27 15:56 #3 av: Karin20

Så här skriver Storstockholms Diabetesförening

Vid typ 2-diabetes har bukspottskörteln blivit utmattad och orkar inte producera så mycket insulin som en många gånger allt för omfångsrik kropp kräver. Viktnedgång ger oftast stora vinster.

Ofta kombineras insulinbristen med insulinresistens.Insulinresistens betyder att cellerna i muskler, lever och fettvävnad blir okänsliga för insulin och inte tar upp sockret i blodet.

Det är en mycket komplex sjukdom med hög ärftlighet. Risken att insjukna om man har ärftlig belastning ökar beroende på ens levnadsvanor.

//Karin

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.