Annons:
Etiketterdiabetestyp-2
Läst 11851 ggr
rolle66
2014-01-22 11:04

Biverkningar av insulinet?

Hej Det här kanske låter konstigt men jag får konstiga biverkningar när jag tar insulin och ingen doktor tror på mej. Doktorerna säger bara: dina biverkningar beror inte på insulinet! Så fungerar biverkningarna: får ett sår bakom örat varje gång, det ser ut så om hela örat lossnar blöder och varar, sen har jag enorm huvudverk och kan inte ha ring på mig för det börjar det först klia och sedan blöda under den. Detta händer då jag tar insulin ( 20 enh till maten ) och då ligger mitt socker på ca 5-7 i genomsnitt Biverkningarna Försvinner (1) alla dessa ovan försvinner ( efter ca 2-3 dagar) när jag minskar insulinet till ca 5 enheter och får gå med högt socker som ligger 12-18 Biverkningarna försvinner (2) Har testat några gånger också att äta bara broccoli & sallad och grönt i 1 vecka och inte ta någon insulin alls varken till maten eller natt. Samma sak händer alla biverkningar försvinner efter 2-3 dagar! sockret ligger stabilt på 5-7 Och igen, mitt varande och blödande sår bakom örat är helt borta, syns inte ens att det har varit nåt där. Någon som har eller har haft liknande symptom???´ //Rolle

Annons:
[MrDiabolic]
2014-01-22 12:13
#1

Har du bara provat en insulinsort? I så fall ska du kräva att få prova några andra sorter. Du har rätt att få en behandling som funkar för just dig.

rolle66
2014-01-22 13:26
#2

hej. Ja, efter några månaders tjatande fick jag byta insulin. dock ger den exakt samma biverkningar. fick Novorapid från början och bytte till Humalog för att pröva.

I ❤ hamsters
2014-01-22 14:42
#3

Låter riktigt otäckt och kom och tänka på allergi mot insulin jag läst om, googlade lite och kanske denna länk kan vara något för dig:
http://iddt.org/about/gm-vs-animal-insulin/allergic-reactions-to-insulin

rolle66
2014-01-22 17:02
#4

Tack för länken, ja det verkar ligga nånting I detta då jag också har muskel och ledverk efter att jag fräst på med 20 enheter  precis som det star I artickeln att man får.

I ❤ hamsters
2014-01-23 09:13
#5

Varsågod, hoppas dock det löser sig för dig!
Hoppas detta inte låter fel, men intressant att läsa om detta, visste faktiskt inte att man kunde vara allergisk emot insulin.

tommyc
2014-02-20 12:32
#6

Hej Broccoli spåret är ledtråden.

Du behöver inte äta just bara broccoli men om du tar dig in på www.kostdoktorn.se så kan du läsa vidare. Jag själv är typ ett diabetiker men har i 2 1/2 år ätit lchf. och då tar jag minimalt med insulin, inte för att jag är allergisk utan för att jag inte blev friskare med den behandlingen. Bara fetare och sjukare. Insulin är inte att leka med, sådana biverkningar som du nämner talar ju för att det inte liknar det kroppsegna insulinet.

Skulle du nappa på lchf spåret, så räkna inte med läkarnas hjälp dom ser rött när man kommer på att det finns andra lösningar än att trycka i sig insulin och andra medikamenter.

Lycka till från

lchf-facisten

Annons:
Ison
2014-02-22 09:55
#7

Jag skulle prata med min sköterska och läkare, dom är trots allt specialist utbildade på just diabetes och kan sina saker, få du inte de svar och den hjälp du vill ha så får du be om att byta läkare och ssk. Vet att många diabetiker äter LCHF alla får göra som de vill. Men för att få en bra effekt av kosthållningen så måste kroppen gå med ketoner. Kroppen blir då surare och det är mycket lättare att hamna i ketoacidos för en diabetiker. Alla gör ju givetvis vad dom själva vill, men LCHF är absolut inget jag skulle äta som typ 1.

Zepp
2014-02-22 19:28
#8

Ketoacidos är en sak.. diet inducerad ketos är något annat!

Ketoacidos karaktäriseras av högt blodsocker och höga blodketoner.. över 10 mM!

Dietinducerad ligger mellan 1-3, med post excersice ketosis upp till 6.. om man är så vältränad att man verkligen kan köra ut sig såpass på anaerob ansträngning!

Grejen med LCHF för diabetiker generellt är att små doser kolhydrater ger låga felberäkningar av insulindos, medans höga doser kolhydrater ger stora fel.

http://www.youtube.com/watch?v=BdxPfxIbKqo

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anterrabae
2014-03-02 14:48
#9

Den berättade diabetesprofferssorn på Shalgrenska som hade hand om mig efter en ketoacedos i våras, att det är skillnad på ketoner och ketoner. Det finns fyra sorter. Två bildas vid kolhydratfattig kost utan insulinbeist och dessa är de man går på i ketos. De är INTE försurande sommmånga tror. De andra två sorterna som bildas vid insulinbrist är de som sänker pH och ger ketoacedos. Då behöver inte bs bli särskilt högt heller. Är man helt utan insulin, och ligger på ett bs runt 10-11 så blir det en ketoacedos.. Den här doktorn talade även om vad de fura olika ketonsorterna hette, men set har jag glömt.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anterrabae
2014-03-02 15:07
#10

Eh, My misstaje! Det är tre sorters ketoner!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Zepp
2014-03-03 00:37
#11

Aceton, acetoacetat och  beta-hydroxibutyrat.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anterrabae
2014-03-03 01:01
#12

Japp, såg det med. Det intressanta i kråksången är att de som bildas när det finns insulin men är lågt med kolhydrater inte kan ge acedos. Ketos och LCHF kan inte ge mer ketoacedos än insulinbrist vid blandkost.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Zepp
2014-03-03 13:52
#13

Prexis.. för insulinet reglerar både glukoshalt och ketonhalt.

Så det är insulinbrist som ger acidos.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Annons:
Anterrabae
2014-03-03 14:20
#14

Om det var ketoner vilka som helst som gav acedos så skulle knappast en av Sahlgrenskas diabetesmottagningar rekommendera LCHF över hela linjen, till alla.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Zepp
2014-03-03 21:05
#15

Ketonkropparna är de samma.. acetoacetat, beta-hydroxibutyrat och acceton.

Acceton bildas när de legat för länge i blodet och är på väg att kissas eller andas ut, dvs överskott!

Det viktiga att veta är att bukspottkörteln känner av både glukoshalt och ketonhalt.. vid för höga nivåer utsöndras insulin.. det minskar både glukoneogenes, glykogenolys och lipolys!

Problemet är för typ 1 som inte har egen insulinproduktion.. som begränsar regleringen.

Så för typ 1 gäller att hålla säkerhetsmarginal både till hypoglykemi och acidos!

Men.. iomed att normalkosten består av stora delar kolhydrater, så är inte alla läkare/sköterskor medvetna om en hälsosam ketos.. de har bara sett acidosen!

Och för att återknyta till normalkost så dyker sällan bantare och VLCD personer upp på akuten/diabetesmottagningen trots höga ketonerhalter.. trots att de kan ha nog så höga blodketoner.. de har en begränsning iomed fungerande insulinutsöndring.

Grejen är att banatare på lågkalorikost.. oftast då extremt lite kalorier hamnar i ketos.. veresig de vill det eller ej.. iomed att de vill minska i fettvikt.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

mogfarm
2014-03-05 16:21
#16

#14 Ändå har ju alla diabetesmottagningar rekommenderat fettsnål tallriksmodell tidigare, vilket då har ansetts lämpligt. Så det de menar är nyttigt för stunden är ju inget bevis på att det verkligen är så. Jag går på Universitetssjukhuset i Lund och de tycker att min hälsa är väldigt god och har uppmuntrat mig att fortsätta som jag gör. Och jag följer ju inte något av de systemen vilket de vet om.

Ison
2014-03-05 17:44
#17

LCHF är oavsett om jag skrivit fel tidigare en relativt ny diet. Vad händer med hjärta och kärl efter 50 år av LCHF diet? Dessutom har jag blivit lärd av mina lärare(ssk student) samt erfarna läkare och behörig vård personal att hjärnan behöver just socker för att fungera korrekt. Mao du blir "trög" och glömsk av att inte äta kolhydrater utan bara fett. Fett är en energi hjärnan inte kan omvandla till bränsle. Kolhydrater/socker behöver alla i lagom nivå.. http://web.orionpharma.se/opn/page?id=3015&key=18819&editionkey=18801

Zepp
2014-03-05 19:08
#18

De lärarna/läkarna skulle jag inte lyssna speciellt mycket på!

"Sammanfattat

Nya resultat från primärpreventiva interventionsstudier med långvarig sänkning av kostintag av såväl totalfett som mättat fett visar ingen signifikant effekt på risken att insjukna i cancer eller hjärt– kärlsjukdom. Fynden är i linje med en längre tids samlade observationsstudier.

Gällande kostrekommendationer för prevention och behandling av tex hjärt–kärlsjukdom säger enhälligt att befolkningen kraftigt bör sänka sitt intag av fett, framför allt intaget av mättat fett och transfetter.

Vi behöver nu en ny vetenskaplig debatt och strukturerade systematiska analyser av hela det publicerade underlaget för sambandet mellan fettintag och allvarliga sjukdomar som cancer och hjärtkärlsjukdom. Först då kan nya, vetenskapligt grundade rekommendationer utarbetas."

http://www.lakartidningen.se/engine.php?articleId=8291

Eller så förklarar de väldigt dåligt? 😮

LCHF är ny beteckning på en gammal diet för diabetiker kan man säga!

Det är SLVs kostråd som är den nya modedieten!

"Historiskt sett kan vi tala om två kosttrender – kolhydratsnålt och fettsnålt – där Annika Dahlqvist lustigt nog representerar den som har flest år på nacken. År 1826 utgav Anthelme Brillat-Savarin »Smakens fysiologi«, en av de mest inflytelserika böckerna om såväl kokkonst som kostrelaterad ohälsa. Han var inte akademiskt skolad, men hans kunskap och auktoritet var stor, och lärda män i hans samtid ska ha respekterat honom högeligen. Så här skriver han om bukfetma: »Det finns ett slags korpulens som inskränker sig till buken. Detta har jag aldrig iakttagit hos kvinnor …« Själv är han också drabbad: »… men fastän bärare av en ganska utstående mage, har jag ännu en vad och en Achillessena lika skarpt avtecknade som på en arabisk springare.«

Efter att han hade funderat länge (boken gavs ut samma år som han avled vid 71 års ålder) »… letade jag mig fram till en teori, vars grunder jag funnit genom undersökningar utanför människosläktet, nämligen att korpulensen alltid i främsta rummet förorsakas av en med mjöl och stärkelseämnen överladdad diet …«. Brillat-Savarin kan ses som en av de viktigaste upphovsmännen till den långa tradition av skepsis inför kolhydrater som förelegat fram till etablerandet av den fettsnåla kosten på 1970-talet."

http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=8713

Här har vi ett exempel på hur diabetiker behandlades från 1917!

http://www.archive.org/stream/diabeticcookeryr00oppeiala#page/n9/mode/2up

Hjärnan behöver inget socker.. den behöver glukos.. till vissa delar.. men den kan oxå ta upp till 70% av sitt energibehov från ketonkroppar!

Sen så.. dina lärare verkar vara rätt dåligt insatta i sitt ämne.. de borde framhålla röda blodkroppar i stället.. de kräver 100% glukos!

Och så visar det sig tillomed att både hjärna och framförallt hjärtat föredrar ketonkroppar!

Hjärnan kan inte använda fett.. däremot ketonkroppar.. som är en omvandlingsprodukt av fett!

Tror du skall be dem dra en lektion om ketos.. iomed att du i framtiden kommer att få möta fler sådana patienter!

http://en.wikipedia.org/wiki/Ketosis

http://www.ketotic.org/2012/05/keto-adaptation-what-it-is-and-how-to.html

Nästa lektion kan då få handla om glukoneogenes.. dvs levern kan själv tillverka ansenliga mängder glukos av aminosyror, alanin, glycerol (från fett), och laktat!

http://sv.wikipedia.org/wiki/Glukoneogenes

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

mogfarm
2014-03-05 19:17
#19

#17 Jag tror inte det behöver ta 50 år innan ens kärl hade tagit rejält stryk.

Ison
2014-03-05 22:32
#20

#18 så du menar att du är läkare eller annan legitimerad sjukvårdspersonal, eller kanske forskare i ämnet? Känns som att jag litar mer på mina lärare som är utbildade och har erfarenhet, samt de läkare jag själv mött i vården och jobbat under. Såklart man kan vrida och vända på allt. Finns det vetenskapliga artiklar för så finns de lika många mot så är det alltid. Varför vill man ha kroppen i ketos öht? För bra många år sen så åt man kolhydrater, rörde ordentligt på sig och mådde bra. Självklart kan man ju anpassa sin kost efter aktiviteter osv men jag tror hel hjärtat mer på äta anpassat till sin livsstil. Less is more, tror inte LCHF är något revolutionerande. Kortsiktigt kanske, men sen? Hur bra mår kroppen av att gå i ketos på daglig basis? Det är ju inte ett normalt tillstånd för kroppen, så klart den måste ta stryk? Äter du själv LCHF? Hur ser resterande prover ut efter något år med dieten? Klart någon risk finns bakom annars skulle ju inte majoriteten av diabetessköterskor och läkare avråda? Dom måste ju ha relevant och evidensbaserad forskning bakom sina uttalanden, eller tror du att de bara är negativa för att? Alltid kul med andras synpunkter!! #19 Nej det tror inte jag heller, tror det går rätt snabbt. Tog bara som ett ex.

Annons:
Anterrabae
2014-03-05 22:36
#21

Skulle vi kunna återgå till trådens ämne? TS frågade med tanke på ev allergi mot insulin. Olika läger gällande LCHF, utbildning och kunnande kommet alltid finnas. Och är kanske bra att ventilera. Men inte som en kapning.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

rolle66
2015-10-24 06:55
#22

ska få prova Jardiance nu får se om det blir bättre.

är det någon som har erfarenhet av denna medicin?

//r

Anterrabae
2015-10-27 13:35
#23

#22 berätta hur det går. Jag ska också få prova nytt insulin. Nytt långtids, Tresiba.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

DorisDay
2015-11-20 22:12
#24

Blir det annorlunda för dem med stora öron?

Inkanyezi
2016-04-18 13:17
#25

Det kan vara bra att hålla isär typ två och typ ett.

Den här tråden är postad i Typ 2, och som regel borde man vid typ två sträva efter måttligt eller lågt intag av kolhydrater, eftersom det ger jämnare blodsocker och för många kan minska behovet av insulin så mycket att inget behöver tillföras.

Typ 2 betyder inte alltid att den egna produktionen av insulin skulle vara utslagen, utan för de allra flesta ligger insulinnivån högt. Att då höja den genom att tillföra mer insulin är direkt kontraproduktivt, eftersom det är cellernas förmåga att utnyttja insulinet som finns som är problemet. Minskar man däremot på kolhydraterna blir det ofta en omedelbar vinst i lägre blodsockertoppar efter måltid och jämnare blodsocker över tid.

Jag förutsätter att rolle66 inte har postat i fel grupp, och alltså är tvåa.

Så rolle66 - utöver insulin, vad har du mot högt blodsocker? Kan du kanske posta en medicinlista? Får du medicin som stöder bukspottkörteln eller ökar insulinkänsligheten i dina celler? 

Om du har egen insulinproduktion kan du kanske komma ner i normala nivåer enbart med hjälp av kosten. Du har nämnt att du ligger på fem till sju när du inte tar insulin enligt "Biverkningarna försvinner 2", och det är ju faktiskt inte så mycket att bråka om. Jag hoppas förstås att du också åt någonting mer än broccoli, sallad och grönt. Risken är att få för lite energi med den maten, och att den kanske inte innehöll så mycket protein som kroppen behöver.

Om du kollar vad LCHF innebär, kan du kanske hitta ett kosthåll som fungerar bättre, och som förhoppningsvis inte kräver tillfört insulin.

Upp till toppen
Annons: