2014-02-26 08:49 #0 av: Marianns LCHF Mat & bak

Äntligen kan vi få en gröt som påminner om havregrynsgröt i smaken!!

Det var när jag upptäckte hur valnötsmassa (mandelmassa på valnötter) smakade som havregröt, som jag förstod att nu harjag knäckt koden till havregröt!

Detta är nog den allra godaste lchf-gröten alla kategorier!! Testa så får du se!
©2014 MariannAndersson

Ingredienser:
30 gram gram smör (för mejerifri smaklöst kokosfett)
2 ägg
50 gram malda valnötter (ca 13 gram /100 gram)
1 dl grädde (eller 0,75 dl vatten+30 gram smör/smaklöst koksfett, eller mandelmjölk. Havregrädde ca 5-6 gram kh)

ev 1-2 msk fibrexflingor om man vill ha tugget av ”havregryn” ( gröten på bilden är utan och jag finner den godast utan)
ev lite salt efter smak

Gör så här:
Vispa upp äggen lätt med de malda valnötterna, vispa sedan kraftigt ner grädden eller vald vätska.
Smält smöret på medelvärme och (ev låt fibrexen smälta med här) häll ner ägg- och valnötsgrädden, koka sakta upp under omrörning, låt den koka till en grötkonsistens.
Servera med lätt kokta äpplebitar (om man tillåter sig det) eller gör så som jag alltid ville äta min havregröt strö över bakery+!

Ursprungsgröten: LCHF-Gröt