Barn med diabetes

Julgodis

2014-12-19 20:05 #0 av: MormorUllaKarin

Vad kan man göra för julgodis till barn med diabetes
Man vill ju att det ska finnas något åt alla

Anmäl
2014-12-20 23:21 #1 av: LillyAmanda

Jag är själv ett "barn" (ungdom) med diabetes. Och jag kommer köra på rischoklad och pepparkaksmandel :) Och någon knäck direkt efter maten då det inte påverkar sockret på samma sätt :)

Anmäl
2015-01-11 14:25 #2 av: Eine

Ischoklad på mörk choklad. Nötter och mandel.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2015-01-11 22:50 #3 av: fridelfina

Lite sent, men på diabetesmottagningen menar de att det går lika bra med det vanliga, det bästa är att äta lite i samband med maten och/eller när man har nån aktivitet (dansa runt julgran?). Sen tar man insulin som anpassas till det (ibland behöver man inte ta insulin om man är mycket aktiv!). De menar också att barnet mår bättre av att få äta "som alla andra" fast inte stora mängder, än att de ska behöva få annat som kanske inte är lika gott. Vi har gått efter regeln äta gott godis/kakor/mm men äta mindre och på "rätt tid"! Barnet är ju redan olik alla andra i och med sprutor, blodsockermätare mm. 

Sen kan det ju vara så att alla får äta rischokladen, mörk ischoklad och nötter och mandel, det är ju förstås allra bäst för alla! Skämtar

   
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.