Diabetes typ 2

Lågt blodsocker efter mat

2020-01-29 16:07 #0 av: Guggi

Jag har ej diabetes vad jag vet men har en libre mätare på armen nu för att testa då jag känner att något inte stämmer..mitt bs har legat mellan 3,3-7,3 sista dygnen..när jag äter tex en banan och lite hallon så trodde jag att sockret går upp men mitt går från 5 till 3,5 för att efter ett tag gå upp,hinner känna mig skakis är detta verkligen normalt,eller sprutar insulinet ut alldeles för mycket?

Anmäl
2020-01-29 16:26 #1 av: Sindri

Jag har en bukspottkörtel som sprutade ut alldeles för mycket insulin om jag åt livsmedel med för mycket kolhydrater. Det var jättejobbigt med dessa ständiga blodsockerfall flera gånger om dagen. Det påverkade mitt humör och mitt mående också.
Var inlagd för kontroll och mätning, men läkaren fattade ingenting. (Läkarutbildningen innehåller nästan ingenting om kost och ämnesomsättning)
Jag var jätteorolig för att det var ett förstadium till diabetes typ 2 som fanns i släkten.

Jag lyckades så småningom lista ut vad jag skulle och inte skulle äta. Hittade 
https://www.dietdoctor.com/se/ och
https://kolhydrater.ifokus.se/articles/581c8d1a8e0e743cff00110b-lchf-kryssningen-2017?readstate=false
för 11 år sedan och mitt liv förändrades totalt.

Hallon, som du testade med, innehåller väldigt lite kolhydrater och borde inte ha så stor inverkan på insulinproduktionen, men däremot banan.
Här kan du läsa mer om blodsockernivåer;
https://www.dietdoctor.com/se/diabetes/blodsocker-och-diabetes

Anmäl
2020-02-03 22:24 #2 av: Zepp

Funderar på en annan grej.. dvs Reaktiv hypoglykemi?

https://en.wikipedia.org/wiki/Reactive_hypoglycemia

Iallafall, det är vanligt bland personer ännu inte diagnosticerade med Typ 2 men med föräldrar/släktingar som har den diagnosen!

"Conclusions: One to two decades before type II diabetes is diagnosed, reduced glucose clearance is already present. This reduced clearance is accompanied by compensatory hyperinsulinemia, not hypoinsulinemia, suggesting that the primary defect is in peripheral tissue response to insulin and glucose, not in the pancreatic beta cell."

https://annals.org/aim/article-abstract/704330/slow-glucose-removal-rate-hyperinsulinemia-precede-development-type-ii-diabetes

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.