Annons:
Etiketta-bokrecensioner
Läst 5631 ggr
Karin20
2009-12-02, 23:46

Augusts vilja

En unik fotobok om att få diabetes som barn.

En bok att läsa och titta i tillsammans med sitt barn där vi får följa August som fått diagnosen diabetes. En unik fotobok med positiv underton som hjälper ett drabbat barn och alla runtomkring att förstå situationen.

Diabetes är en alltför vanlig sjukdom som drabbar allt fler. Att få diagnosen kan innebära stora förändringar av livsvillkoren, speciellt för ett barn. I denna bok får vi följa August när han får sin diagnos och hur hans liv ser ut det närmsta året, på sjukhuset, hemma och i skolan. Han är en charmig och aktiv kille som spelar fotboll och innebandy och han undrar över framtiden. Boken är uppbyggd kring fotografier med korta texter som beskriver situationerna. Dessa inkännande och osentimentala bilder är tagna av fotografen och författaren Thomas Bergman som under decennier har valt att följa barn i utsatta situationer.

Längst bak i boken finns ett faktaavsnitt där vuxnas vanligaste frågor tas upp. Svaren ges av Eva Örtqvist, som är överläkare på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm.

Hela texten ovan är tagen direkt från Karolinska Institutets sida där boken presenteras.

Jag tror att detta är en viktig bok och en bok som kan göra skillnad. Köp den eller läs den!

//Karin

Annons:
RuiXue
2009-12-04, 21:38
#1

Thomas Bergman gör väldigt bra böckerSkrattande Jag har läst flera av dom. Bland annat hans bok om Johnny som har diabetes som kom i början av 90-talet, och om allergiska Isabelle och om hans egen son med epilepsi. Ska se om jag kan finna denna boken på ett bibliotek framöverGlad

Jennie


Karin20
2009-12-06, 22:05
#2

Åh, nu har jag bläddrat i den också. Jättefin bok som borde finnas på alla BVC

//Karin

Upp till toppen
Annons: