Annons:
Etiketterdiabetestyp-2
Läst 2699 ggr
Karin20
2009-08-30, 14:20

Motion och vitaminer

Motion är bra för oss diabetiker. Insulinkänsligheten förbättras och därmed också kroppens förmåga att omsätta kolhydrater.

Nu har forskare funnit att om man äter tillskott av C och E vitamin så blockeras motionens påverkan. Om man motionerar och har typ2 eller riskerar typ2, ska man fundera på om man verkligen ska ta just dessa tillskott om man nu gör det.

//Karin

Annons:
Zepp
2009-12-26, 21:06
#1

Med träning kan man minska sin insulinresistens och få en bättre blodsockerkontroll!

Så här fungerar det enligt forskarna;

"Hur är det då hos människor? Lång tids träning ökar mängden GLUT4; det fanns dubbelt så mycket GLUT4 protein hos muskler hos tränade (12 veckors träning) jämfört hos otränade medelålders män. Om man låter de otränade individerna göra entimmas träningspass leder detta inte till någon speciell ökning; det är den den kroniska träningen som gör att GLUT4 uttrycks bättre i muskel.

Detta sågs också hos personer med nedsatt glukostolerans i en undersökning där medelålders typ 2 diabetiker deltog. Efter 12 veckors cykelträning ökade mängden GLUT4 i muskeln till det dubbla. Denna ökning av GLUT4 åtföljdes av motsvarande förbättring i total insulinkänslíghet. I en annan studie har jämförts två grupper av medelålders män med en betydande skillnad i grad av fysisk aktivitet. Glukosnivåerna hos de fysiskt inaktiva männen var ungefär samma som för de tränade, men insulinsvaret efter glukosbelastning visade däremot markant lägre nivåer. Detta talar för att muskeln hos de tränade indivderna är betydligt mer insulinkänslig.

En liknande studie av diabetiker genomfördes av Rogers et al. Tio medelålders män med mild diabetes tränade med 1-timmas cykelpass i 7 dagar. Efter träning sågs en signifikant förbättring av glukos- och insulinsvaren. Det visar att endast 7 dagars träning ger en markant förbättring i glukostoleransen och insulinkänsligheten hos dessa diabetiker."

http://diabetolognytt.se/nummer1_2_98/sid14_fyskisk_aktivitet.html

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Upp till toppen
Annons: