
Julmat
Vad tycker du är viktigast på julbordet?
För mig är det skinkan. Men det finns massor av goda saker.
//Karin

Skinkan är ju ett måste, äter dock max 2 skivor. Men jag gillar janssons frestelse. =)

Skinka, mammas sillsallad (inteoptimal mat) min mumma är ett måste. Vi har inte något stort julbord men å vad gott!
Julskinka vill inte jag vara utan, och till den hemmalen grov senap, det är ett måste.

Kan inte vara utan Julskinka!
Jennie
Jag kan inte vara utan Kalkon jag…(tycker skinka smakar…umm rumpa?)
Skinka verkar vara populär. Då skall jag ge ett tips som gör det hela ännu godare. Grilla skinkan i en kolgrill. Det har jag gjort de senaste åren och den "överlever" inte fram till nyår längre, alla vill ha den.
Jag använder en Webergrill och använder grillkol av märket Weber också, de är mycket bättre än de man köper på macken. Använder två stektermometrar, en i skinkan och en hängande fritt ovanför skinkan i grillen. Håll en temperatur i grillen mellan 130 till 150 grader. Det tar en timme per kilo och till en trekilos skinka behöver jag inte fylla på kol under tiden. Jag placerar termometrarna så jag ser dem innifrån genom fönstret, eftersom det finns annat att göra före jul och temperaturen lockar inte till att sitta ute och övervaka som man gärna gör sommartid.
Prova dettta till julen och bli riktigt populär!
Hälsningar / Calle

Låter gott, nästa jul!
I år gick det åt två julskinkor hos oss i alla fall
//Karin

Inte är det skinka i alla fall… :P Det smakar inte gott tycker jag!
Nej, jag vill ha västerbottenpaj med hallonsylt och kokt lax med majonäs!