Annons:
Etiketterdiabetestyp-2
Läst 3200 ggr
AnnieF
2013-07-29, 10:55

Överkänslig mot gluten, komjölksprodukter, ägg etc

Hej! 

Jag behöver råd!!!

Har sedan 7 år tillbaka ätit LCHF. Denna kost gjorde mig fri från diabetes och jag har mått bra på kosten fram till för ca 1/2 år sedan. Jag går till en duktig näringsterapeut, har genomgått ImuPro-testet (blodprover) där jag blivit testad mot 277 olika matprodukter. 77 av dessa matprodukter är jag intolerant mot och väldigt intolerant mot just komjölksprodukter, ägg, gluten, olivolja, avocado, fläskkött och en hel del annat som jag i stort sett levt på i 7 år. 

Jag har nu ändrat min kost sedan 3 veckor tillbaka och blodsockret stiger pga att jag inte får i mig tillräckligt med fett. Jag tar kokosfett i kaffe, te och häller sesamolja/jordnötsolja/valnötsolja över maten 3 ggr/dagligen. Äter så feta produkter som jag kan men det blir inte tillräckligt för att hålla blodsockret i schack. 

Jag ska fortsätta och försöka hitta en väg för att få det att fungera men just nu tycker jag att det är väldigt jobbigt för jag vet inte vad jag ska hitta på. 

Jag vill ju inte börja med Metformin utan hitta en kost som kan fungera både vad gäller att få blodsockerbalans och att må bra i mage/tarm igen. 

Tacksam för alla tips!

Annons:
Zepp
2013-07-30, 16:11
#1

Mnja, varför äter du inte feta matvaror direkt i stället för att hälla på fettet efteråt?

Tex nötfärs, cirka 66E% fett, stek i cocosolja så lär det stiga avsevärt!

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=11562&lang=sv

Lax, ungefär samma!

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=871&lang=sv

Ströming/sill.. 60E%

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=29207&lang=sv

Koklamm, 72E% fett.

http://www.fineli.fi/food.php?foodid=731&lang=sv

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

AnnieF
2013-07-30, 22:27
#2

Tack Zepp, men jag äter allt du föreslår men det ger mig inte det stabila låga blodsockervärde som jag fick tidigare. Då åt jag ägg och bacon varje morgon, mycket ost, vispgrädde till både det ena och det andra. Nu äter jag lammkött, vildsvin, kalvköty, vilt och fågel, kalv/nötkött, alla typer av fisk men inga feta såser och annat. Har gått ner 5 kg på 3 veckor och nu vill jag inte tappa mer i vikt. Jag ger mig inte utan jag SKA hitta en lösning så att det kan fungera ur olika aspekter! h Tar tacksamt alla erfarehetert

Karin20
2013-07-31, 07:46
#3

Hur mycket kolhydrater äter du? Du gör mig dessutom väldigt nyfiken. Är det massor av fett som håller blodsockret i schack? Jag visste inte det. Har inte hört att det påverkar, däremot just kolhydrater och även protein. Många diabetiker kan börja med Metformin, för att få igång systemet, för att sedan, när det blivit stabilt, kanske minska eller helt sluta igen. Metformin hjälper mot insulinresistens, vilket vi tvåor har på en mycket hög nivå.

//Karin

AnnieF
2013-08-01, 11:25
#4

Karin, jag äter minimalt med kolhydrater. Bara typ grönsallader, gröna grönsaker som växer ovan jord, lite vattenmelon, hallon, blåbär. 

Jo Karin visst håller fettet nere blodsockret. Proteinet hjälper ju till men min erfarenhet är att det är fettet som är den stora "blodsockersänkaren".

Karin, tack också för din info om Metforminet! Jag har ännu inte kommit till att fundera över denna hjälp, men jag får se hur det hela utvecklar sig.

Jag hoppas fortfarande på att jag ska lyckas på naturlig väg så jag får fortsätta laborera ett tag.

//Gun

Cina-y
2013-08-05, 17:28
#5

Kolla in http://lchfingenjoren.blogg.se/  Hon är allergisk mot bl.a ägg men äter LCHF. Hon kan kanske tipsa om vad du kan äta.

Ary
2013-08-28, 22:41
#6

Men är ImuPro testet tillförlitligt då? Här döms det ut totalt, en bra bit ner på sidan…

http://you.co.za/allergy-testing-scams-exposed/

Jag skulle se till att testa inom sjukvården.

Annons:
Lisabet
2013-09-15, 15:08
#7

Talg, har du prövat det?

Det finns här en bra beskrivning hur man renderar talg. I en del välförsedda affärer finns det packeterat talg att köpa, annars får man be dem ta hem.

grostorp
2013-11-24, 22:08
#8

Om man nu ska vara lite negativ så kan det vara så att du numera har en typ 1 diabetes och då hjälper det inte med att endast förändra kosten. Så även om bara dircker vatten så skulle ditt blodsockervärde öka.

Mitt råd (som typ 1 diabetiker sedan 30 år) är att se till att du får gjort en glucosbelastning (vet inte om det het så numera) för att ta reda på om du har utvecklat en typ ett eller ej.

Det är bättre att veta om man har utveklat en typ 1 diabetes än att ständigt hålla på och förändra kosten och ständigt bli besviken när det inte lyckas.

Upp till toppen
Annons: