Etikettkost
Läst 2362 ggr
mazen
2009-10-06, 00:40

Kokbok från 1899

PRAKTISK

ILLUSTRERAD

KOK-BOK

FÖR

SVENSKARNE I AMERIKA.

"Människan lefver icke af hvad hon äter, utan af hvad hon smälter"

CHICAGO
SVENSKA TRIBUNENS FÖRLAG.
1899

http://runeberg.org/svkokbok/0442.html

[ngupa]
2009-10-06, 08:42
#1

Det var ju rolig läsning, då visste man vad diabetes var egentligen, kallades Sockersjuka och avrådde från kolhydrater Glad

Varför glöms saker bort?

mazen
2009-10-06, 13:08
#2

Ja det är rolig och nyttig läsning, Cancer fanns ju även på den tiden men hette kräfta och så sa man om cancer i min barndom på 50talet

[Anega]
2009-10-09, 10:57
#3

Vilken spännande läsning. Kolla kostråden under korpulens och magerhet.

Karin20
2009-10-11, 19:54
#4

Jätteintressant.

Verkar som om man också ska undvika mjölkprodukter som innehåller mjölksocker.

//Karin

mazen
2009-10-11, 21:40
#5

#4

Länge sedan jag såg den här boken som är från 1917 så den förtjänar att läggas in igen. Snyltade den från Docs sidor och det kanske är många nya som inte sett den. Såg den inte på Diabetes i fokus så det är väl bara att lyfta över den

http://www.archive.org/stream/diabeticcookeryr00oppeiala#page/n7/mode/2up

Upp till toppen