Annons:
Etikettallmänt
Läst 6096 ggr
Karin20
2010-05-11, 23:43

Tematidning från Diabetesförbundet

Idag i Metro finns en bilaga om Diabetes från Svenska Diabetesförbundet.

En åttasiding med 11 annonser från bs-mätarföretag och vårdgivare. En ledare från Svenska Diabetesförbundets ordförande Margareta Nilsson och några artiklar. Jag känner inte att de skrivit något nytt och undrar vilka som läser detta?

Vi som har diabetes vet eller borde veta, de som inte har diabetes är förmodligen inte särskilt intresserade. Men kostnaden för bilagan borde kunna användas till annat, även om det är annonsörerna som betalar.

Jag tycker att det är lite trist när man gör en så pass påkostad bilaga att inte prata kostfrågor annat än "man måste gå ned i vikt". Det borde vara självklart att prata om vilka produkter/kolhydrater som driver på bs-värdena och vilka som inte gör det. Men då skulle det ju inte bli några annonsintäkter.

Det är jätteviktigt med vården och olika hjälpmedel för oss diabetiker och självklart ska det finnas. Varje diabetiker är en tragedi för personen och den omgivande familjen, men om det finns sätt att undvika och behandla med kosten, bör man berätta om det överallt och så ofta som möjligt.

Tyck till!

//Karin

Annons:
Karin20
2010-05-13, 12:39
#1

Det finns en intressant tråd om detta på kolhydrater i fokus.

Förr i tiden sade man att alla skulle äta som diabetiker eftersom de åt bäst. Idag säger man att diabetiker kan äta hursomhelst, ta bara lite mera insulin. Lite absurt.

//Karin

LenaKa
2010-05-18, 13:19
#2

När jag frågade min sköterska för några år sedan om det bara var att öka dosen insulin utan att det skadar. Jag tog även upp att en vänninna åt GI och som sa att man blev tjock av insulin och att stora mängder kunde vara skadliga… då sa min sköterska tt "åh, så lite dom vet". Hon hade lång pedagogisk utläggning om insulin och blodsocker… som jag köpte. Jag gick hem, övertygad om att GI snacket var strunt och jag fortsatte som tidigare att äta som "vanligt folk" dvs, sötsaker, pasta, bröd och så pumpa i mig insulin.

Fortsatte med dåligt långtidsvärde…men aldrig nåt snack om kosten annat än att mättat fett var skadligt.

Hua… Idag med lchf har jag bra värden, mindre insulin och äter gott. Glad

Upp till toppen
Annons: