Annons:
Etiketta-forskning
Läst 7639 ggr
Karin20
2010-11-14, 18:38

Världsdiabetesdagen

Idag den 14 november är det Världsdiabetesdagan då alla vi med diabetes och alla blivande diabetiker uppmärksammas på olika sätt i hela världen!

globen.jpg

Globen lyser blå ikväll, liksom byggnader överallt. Från Sydney´s konserthus till stadshuset i Funchal i Portugal.

På många orter har det anordnats aktiviteter för att diabetes ska uppmärksammas och att det behövs massor av ytterligare forskning för att det ska hända något.

Detta är en epidemi som sprids fort över världen. Med allt sämre kostvanor har sjukdomen kommit till länder som Kina och Indien, liksom till Söderhavet och Grönland.

Älvsjömässan fylldes härom månaden med 17 000 personer från hela världen, forskare, studenter, sjuksköterskor och läkare. Man diskuterade molekyler, sprutor och mediciner, men väldigt lite om livsstil, väldigt lite om vad som den enskilda människan kan göra för sig själv och sin sjukdom och hur den kan förebyggas.

Jag skulle vilja att vi tar denna dag som en början, att vi alla som genom att ha sett över vår kost och undviker kolhydrater SKRIKER HÖGRE! och berättar vitt och brett om vad som händer i kroppen. Hur vi har blivit friskare. Tag alla chanser!

Berätta också att det inte är en självförvållad sjukdom, vi har bara gjort som vi blivit tillsagda att göra!

Våga visa viljan!

//Karin

Annons:
Upp till toppen
Annons: