Annons:
Etiketterdiabetestyp-1
Läst 5980 ggr
[Caroline92]
4/5/13, 10:21 AM

varför läker diabetiker långsammare?

Jag minns att det är något som mina läkare har sagt och framför allt så har jag märkt av det. Mina små-ärr försvinner ju lixom aldrig :P Men är det någon som vet varför det är så? :)

Annons:
Karin20
4/5/13, 7:34 PM
#1

Intressant fråga, jag hoppas också på svar. Jag har fått höra att man inte får vaxa benen som diabetiker man kan få småblödningar.

//Karin

[Caroline92]
4/5/13, 7:44 PM
#2

Jasså? Det har jag aldrig hört förut.. spännande. hoppas det finns någon som kan lite mer! :)

papa-bear
4/6/13, 10:31 AM
#3

de som har haft sår som inte läkt när de inte haft "normala" sockervärden, har ofta märkt att såren läker när de får ner blodsockret, åtminstone ett par stycken som jag känner. så ekvationen högt blodsocker dålig läkning kanske stämmer. 

benen och fötterna skall man vara väldigt noga med, för de blir tydligen svårläkta områden om man har diabetes. själv har jag inte märkt av något på benen, men varit lite orolig när jag fått skavsår från strumporna.

det är ju även en annan femma, jag har blivit känslig mot olika sorters material i strumporna, samt om jag har för trånga skaft på dem, sväller benen. med allt det sagt, så är ju att utfärda en varning om att se till fötter och vadben inte helt fel.

fenix92
4/6/13, 12:28 PM
#4

Sämre sårläkning beror på försämrad blodcirkulation - vanligt bland diabetiker. Håll blodsockret på bra nivåer, rök inte och sitt inte stilla för mycket. Påverkan på blodkärlen kan ställa till det i ögonen också så det är definitivt värt att göra vad man kan för att förbättra den.

sussie
4/7/13, 11:38 AM
#5

Sämre blodcirkulation och neuropati som gör att man inte känner att man har eller håller på att få sår sen har ju många även dålig syn alltså ser man inte det man inte känner och så vidare, flera orsaker i dålig kombination.

Är man "frisk" i sin sjukdom kan man visst prova på att tex vaxa en bit och se vad som händer…

Karin20
4/7/13, 11:04 PM
#6

Jodå, jag vaxar benen och det brukar inte vara något problem.

//Karin

Annons:
Upp till toppen
Annons: